fbpx

Idea Cetak Sticker Untuk Pouch Packaging

Semakin ramai peniaga yang sudah upgrade cara packaging mereka. Antaranya adalah dengan menggunakan pouch packaging. Pouch Packaging ini adalah yang sering digunakan peniaga lebih-lebih lagi mereka yang menjual produk seperti rempah kari, nasi arab, kurma dan sebagainya. Di sini, saya kongsikan idea sticker pouch packaging design yang boleh para usahawan ambil buat rujukan.

Kenapa pouch packaging perlu ada sticker?

Apabila para usahawan mulakan perniagaan, target utama kita adalah keuntungan. Untuk itu, kita perlu buat jualan dan pemasaran. Design adalah perkara pertama yang pelanggan anda lihat pada produk pouch packaging itu sendiri. Pembeli belum merasa lagi kesedapan produk tapi design perlu membuat mata dan hati pembeli tertarik untuk membeli.

Size sticker dan design yang sesuai dengan produk anda

Bukan semua design yang cantik diluar sana sesuai dengan produk anda. Anda perlu titik beratkan warna yang sesuai. Warna dengan perasaan membeli memang berkait rapat. Sekiranya anda jual produk makanan berasaskan daging, perlu gunakan warna merah, oren, kuning. Jika makanan tepung kek, boleh guna warna pink, coklat, purple yang berkaitan dengan perasa kek itu.

“Sejak tukar packaging dan design baru ini, pes rendang akak lagi ramai orang beli – Pn Fazliaton”

STICKER UNTUK POUCH PACKAGING

Sekiranya mengunakan pouch packaging yang boleh nampak content / kandung, boleh lah tampal sticker tu di bahagian yang memberikan ruang pelanggan melihat isi kandungan.

STICKER UNTUK POUCH PACKAGING

Gunakan gambar produk di dalam untuk memberikan gambaran produk anda sekiranya stand up pouch anda tidak boleh melihat isi kandungan. Photoshoot produk anda berikan kepada grafik designer untuk mereka masukkan dalam artwork design sticker label untuk pouch packaging tersebut.

STICKER UNTUK POUCH PACKAGING

Pastikan anda meletakkan maklumat ramuan bahan bahan yang digunakan. Bagi mengelakkan kekeliruan dan kemalangan seperti elegik terhadap sesetangah bahan.

Anda juga bole menampal sticker dari pandangan depan hingga belakang untuk menampak kelainan terhadap produk anda.

STICKER UNTUK POUCH PACKAGING

Saiz sticker untuk pouch packaging yang perlu anda tahu

Apabila anda mahu membuat design sticker ni, Pastikan anda mengukur terlebih dahulu saiz yang sesuai. Gunakan tali tape atau pembaris untuk mengukur sekiranya tidak mahir menggunakan pengukur anda juga boleh mengambil gambar pembaris yang telah diletakkan di bahagian yang anda mahukan dan minta bantuan team salesperson Flexisprint di button bawah.

Boleh juga melihat cara mengukur di tutorial video ini.

Di Flexisprint kami telah memudahkan anda. Kami telah mencadangkan beberapa ukuran yang sesuai dengan pouch packaging ini.

Nak tahu saiz sticker untuk pouch packaging anda? Boleh klik button di bawah

Mudah bukan ? Anda juga boleh menempah terus di website kami.

Jadi, dimana hendak saya bertanyakan soalan lebih lanjut? Atau berhubung dengan FLEXISPRINT?

Anda boleh klik buton di bawah untuk berhubung dengan Team Sales FLEXISPRINT ⇓

Tempahan boleh di pos dan warga sekitar Shah Alam juga boleh self pickup di Flexisprint Seksyen 2 dan Seksyen 13 Shah Alam. Anda boleh semak harga di button ini.

Waktu operasi (PKPB) masih sama seperti hari biasa iaitu 9.30 pagi hingga 6.30 petang jika mahu walk-in. Kami juga komited dalam usaha sama-sama mengekang wabak pandemik Covid-19, jadi kedai Online kami juga beroperasi 24 jam di Flexisprint.my.

Kalau nak walk-in, alamatnya disini:
  • No 14, Jalan Bunga Tanjung 2/16, Seksyen 2, Shah Alam, Selangor
  • No 12, Jalan Balapan 13/32, Seksyen 13, Shah Alam, Selangor

Singgah, layari dan Follow kami di akaun-akaun ini! Promosi-promosi sticker kami tidak kurang hebat sambutannya disini:

🌸Facebook @Flexisprint

🌸Instagram @flexisprint

Kongsi Pandangan & Pendapat Anda

Recent Posts

Blog Category

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0