fbpx

Keychain VS Button Badge

keychain

Saya nak tanyalah kepada semua pembaca. Anda kalau nak simpan kenangan ataupun collection, prefer nak simpan keychain ke button badge? Apa beza antara 2 barang ini ye? Mana lagi best?  keychain ke button badge? Hmmmm apa kata saya beritahu dulu apa maksud anda 2 barang ini.

APA ITU KEYCHAIN?

Keychain adalah rantai kunci yang diperbuat daripada pelbagai material seperti metal, plastik, acrylic atau kaca yang boleh dipasang atau digantung pada kunci. Ada juga yang digantung pada beg, dompet dan zip-zip yang lain. Panjang keychain boleh di pilih mengikut kesesuai kunci atau tempat yang ingin digantung. Konsep printing pada keychain juga boleh buat 1 side atau 2 side. Dan keychain ini juga boleh menjadi 1 tanda kunci tersebut adalah milik kita.

APA ITU BUTTON BADGE?

Button badge adalah lencana butang yang memiliki pin di belakangnya. Button badge ini digunakan sebagai 1 koleksi atau lencana yang dibutangkan pada baju, beg dan mana-mana sahaja. Menggunakan metal yang ada pin bersamanya dan ditekapkan pada plastic khas bersama design yang diingini. Bentuk button badge biasanya berbentuk bulat tetapi memiliki pelbagai saiz. Ada saiz kecil dan besar.

APA PERBEZAAN ANTARA KEYCHAIN DAN BUTTON BADGE?

Beza antara keychain dan button badge adalah keychain memiliki ring untuk di pasang pada zip atau kunci manakala button badge memiliki pin untuk di pasang pada permukaan yang rata. Selain itu, keychain boleh buat pelbagai bentuk mengikut citarasa kita manakala button badge kebanyakkannya berbentuk bulat. Seterusnya, sebagai contoh untuk majlis kahwin, button badge digunakan untuk tanda ahli keluarga pengantin semasa mereka memakainya di baju manakala keychain boleh digunakan sebagai doorgift untuk diberikan pada tetamu sebagai tanda ingatan.

APA PERSAMAAN ANTARA KEYCHAIN DAN BUTTON BADGE?

Persamaan antara keychain dan button badge tidak lain dan tidak bukan adalah untuk dipamerkan, digantung dan dipakai. Ia juga boleh dijadikan koleksi terutama sekali kepada peminat kartun, anime, kpop dan lain-lain.

Ha macam mana? Dah tahu keychain dan button badge kan? Nak buat dengan kami tak? Kami ada jual tau. Boleh je > KLIK DI SINI < untuk order Keychain dan > KLIK DI SINI < untuk order Button Badge di shopee kami.

 

Nak buat kat website kami pun boleh untuk mereka yang tak nak postage je > KLIK DI SINI < untuk order Keychain dan > KLIK DI SINI < untuk order Button Badge.

Jadi, dimana hendak saya bertanyakan soalan lebih lanjut? Atau berhubung dengan FLEXISPRINT?

Anda boleh klik buton di bawah untuk berhubung dengan Team Sales FLEXISPRINT ⇓

Tempahan boleh di pos dan warga sekitar Shah Alam juga boleh self pickup di Flexisprint Seksyen 2 dan Seksyen 13 Shah Alam. Anda boleh semak harga di button ini.

Kalau nak walk-in, alamatnya disini:
  • No 14, Jalan Bunga Tanjung 2/16, Seksyen 2, Shah Alam, Selangor
  • No 12, Jalan Balapan 13/32, Seksyen 13, Shah Alam, Selangor

Singgah, layari dan Follow kami di akaun-akaun ini! Promosi-promosi sticker kami tidak kurang hebat sambutannya disini:

🌸Facebook @Flexisprint

🌸Instagram @flexisprint

Kongsi Pandangan & Pendapat Anda

Recent Posts

Blog Category

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0