fbpx

Business Card Printing & 5 Font Terbaik

Dalam memastikan business card anda kelihatan lebih kemas dan profesional, pemilihan jenis tulisan yang betul memainkan peranan yang penting. Sebagai seorang usahawan, aspek business card printing perlu diberikan perhatian agar penampilan and lebih diyakini.

Selain memilih kedai yang menyediakan servis business card printing, kekemasan design business card  memberikan gambaran awal tentang perniagaan anda.

Pastikan anda terus membaca artikel ini untuk mendapat manfaat di dalam perniagaan anda.

Font #1 – Century Gothic

Font Century Gothic adalah gaya moden untuk reka bentuk pertengahan abad. Ini boleh kelihatan sangat profesional dan kemas pada business card anda. Reka bentuknya yang kemas sesuai untuk meghiasi ruang dan aturan di kad anda.

Nipis tetapi menonjolkan personaliti anda yang bersikap profesional.

Font #2 – Tahoma

Tahoma yang mula digunakan sejak tahun 1994 masih lagi menjadi pilihan. Klasik dan korporat. Suatu kombinasi yang membuatkan business card anda kelihatan lebih bergaya.

Nipis tetapi menonjolkan personaliti anda yang bersikap profesional.Jangan terkejut jika business card CEO syarikat antarabangsa juga menggunakan tulisan jenis ini. Juga mejadi pilihan kerana tulisan yang mudah untuk dibaca.

Font #3 – Baskerville Old Face

Baskerville is a serif typeface designed in the 1750s by John Baskerville (1706–1775) in Birmingham, England, and cut into metal by punchcutter John Handy. Baskerville is classified as a transitional typeface, intended as a refinement of what are now called old-style typefaces of the period, especially those of his most eminent contemporary, William Caslon.

Anda jenis yang old-skool tapi nak nampak bergaya di business card anda? Cuba font Baskerville ini. Menjadi pilihan untuk menonjolkan identiti anda pada kad anda.

Font #4 – Bell MT

Selain font #3 tadi, font Bell MT juga seringkali menjadi pilihan usahawan mahupun pihak pengurusan syarikat.

Penampilan yang lebih tebal tapi tetap mengekalkan keunggulan yang mewakili individu tersebut.

Font #5 – Futura

Font Futura yang dicipta sekitar tahun 1927 masih utuh digunakan sehingga kini. Penggunaannya sesuai untuk kelihatan lebih formal kerana mudah dibaca dan kemas. Sekaligus membuatkan business kad anda lebih kelihatan profesional.

Semoga artikel ini dapat membantu menyelesaikan masalah anda.
Terima kasih kerana sudah meluangkan masa untuk membaca artikel ini.

Jadi, dimana hendak saya bertanyakan soalan lebih lanjut? Atau berhubung dengan FLEXISPRINT?

Anda boleh klik buton di bawah untuk berhubung dengan Team Sales FLEXISPRINT ⇓

Tempahan boleh di pos dan warga sekitar Shah Alam juga boleh self pickup di Flexisprint Seksyen 2 dan Seksyen 13 Shah Alam. Anda boleh semak harga di button ini.

Waktu operasi (PKPB) masih sama seperti hari biasa iaitu 9.30 pagi hingga 6.30 petang jika mahu walk-in. Kami juga komited dalam usaha sama-sama mengekang wabak pandemik Covid-19, jadi kedai Online kami juga beroperasi 24 jam di Flexisprint.my.

Kalau nak walk-in, alamatnya disini:
  • No 14, Jalan Bunga Tanjung 2/16, Seksyen 2, Shah Alam, Selangor
  • No 12, Jalan Balapan 13/32, Seksyen 13, Shah Alam, Selangor

Singgah, layari dan Follow kami di akaun-akaun ini! Promosi-promosi sticker kami tidak kurang hebat sambutannya disini:

🌸Facebook @Flexisprint

🌸Instagram @flexisprint

Kongsi Pandangan & Pendapat Anda

Recent Posts

Blog Category

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0