fbpx
  1. Home
  2. Tips Untuk Usahawan
  3. Artikel Sticker
  4. Sticker Dapur Murah Mudah

Sticker Dapur Murah Mudah

Pasti ramai suri rumah sepenuh masa ataupun setengah masa mencari sticker dapur murah mudah nak tampal untuk naikkan lagi seri dapur rumah anda. Lagi lagi kalau baru pindah rumah baru pasti semangat lagi berkobar – kobar kan?

Mencari Sticker Dapur Murah Mudah Dibeli

“Semuanya ada di Shopee pee pe pe”

Biasakan kita mencari dan membeli barang di shopee. Flexisprint juga ada kedai di Shopee tau. Cik / Puan pasti dah biasa dengan pembelian di shopee. Sticker Dapur di shopee memang banyak pilihan.

Beli di kedai Flexisprint di shopee >> klik sini <<

sticker dapur murah mudah

Di Shopee Flexisprint kami menawarkan 2 jenis pilihan sticker

  1. Sticker Dapur Synthetic Pp White Sticker
  2. Sticker Dapur Transparent Sticker

Apa beza 2 item ni ? Synthetis PP White Sticker ni kertas asalnya berwarna putih. So bila cik / puan tampal pada bekas makanan lutsinar, sticker itu overlap atas balang so isi kandung barang tu tidak dapat dilihat. Jika Transparent Sticker ni, bila cik / puan tampal pada bekas makanan yang lutsinar yang bole lihat kacang di dalam nya, cik / puan bole lihat kacang tersebut melalui sticker itu.

Harga memang murah dan berbaloi.

Material Synthetis PP White Sticker  ada Lamination: Gloss dan  Size Sticker: 5 cm X 5 cm. Cik / Puan boleh pilih  Quantity: BASIC: 48 Pcs Sticker (Senarai Label yang sering digunakan di dapur) RM20.00 atau RM38.00 FULL: 96 Pcs Sticker (Senarai Label yang sering digunakan di dapur)

Sticker Dapur Transparent  pula size sticker 5 cm X 3 cm dan Quantity: 84 Pcs Sticker (Senarai Label yang sering digunakan di dapur).

Cik / Puan boleh lihat senarai senarai dalam gambar di bawah.

Berita baik kepada pelanggan sedia ada dan baru di FLEXISPRINT.MY selain beli sticker ini di shopee cik / puan juga boleh membeli di website kami, sticker dapur readymade >> klik di sini <<.

Semasa baru mendaftar di website cik / puan akan terima 100 point = RM1 so boleh terus redeem untuk pembelian ini.

Jika pelanggan sedia pula cik / puan bole menyemak point dan redeem point sedia ada untuk jimatkan lagi pembelian.

Tahukah Anda : Setiap belian RM1 di website Flexisprint anda akan mendapat 1 point. 100point boleh redeem RM1.

Buat Sticker Dapur Murah Mudah, DIY

Sekarang ni ramai yang celik komputer . Lagi ramai yang pandai gunakan handphone. Betul kan ?Disini kami nak bg tips and trick untuk cik / puan buat sendiri sticker dapur.

Ada 2 cara

  1. Design menggunakan Powerpoint
  2. Design menggunakan Canva

Namun begitu untuk perkongsian hari ini, kami cuma akan mengajar cara menggunakan Powerpoint sahaja.

Sticker Dapur Murah Mudah Design Gunakan Powerpoint

Untuk langkah langkah design ini pastikan cik / puan ada komputer yang install Powerpoint / Wps Office Presentation dan juga internet.

1. Boleh Google image search >> frame shape border

sticker dapur murah mudah

Contoh hasil carian.

2. Pilih mana mana shape yang cik / puan suka. Save image tersebut di komputer.

3. Buka Software Powerpoint / Wps Office Presentation . Setup slide show size a4.

4. Masukkan gambar yang dipilih tadi. Cik / Puan boleh crop dan pilih shape yang di sukai.

sticker dapur murah mudah

5. Susun penuh 1 slide gambar shape yang cik / puan pilih. Insert text box untuk kita menaip nama barang dapur yang kita mahukan.

sticker dapur murah mudah

Contoh gambar ini.

6. Setelah cik / puan penuhkan semua frame shape dengan nama nama barang dapur itu. Cik / Puan boleh cetak sendiri gunakan printer dirumah, gunting dan tampal di bekas makanan gunakan salotape jenis besar.

Ataupun cik/ puan boleh save as pdf dan hantar ke team flexisprint order print sticker only dengan kami . Cik / puan boleh lah gunting sendiri dan tampal terus di bekas makanan.
Caj print sticker only untuk Transparent sticker hanyalah RM5.50
>> Order here <<

sticker dapur murah mudah

Selain sticker dapur kami di flexisprint menawarkan pelbagai lagi jenis sticker untuk usahawan dan produk percetakan lain seperti canvas, corporate gift dan lain lain lagi.

Jadi, dimana hendak saya bertanyakan soalan lebih lanjut? Atau berhubung dengan FLEXISPRINT?

Anda boleh klik buton di bawah untuk berhubung dengan Team Sales FLEXISPRINT ⇓

Tempahan boleh di pos dan warga sekitar Shah Alam juga boleh self pickup di Flexisprint Seksyen 2 dan Seksyen 13 Shah Alam. Anda boleh semak harga di button ini.

Waktu operasi (PKPB) masih sama seperti hari biasa iaitu 9.30 pagi hingga 6.30 petang jika mahu walk-in. Kami juga komited dalam usaha sama-sama mengekang wabak pandemik Covid-19, jadi kedai Online kami juga beroperasi 24 jam di Flexisprint.my.

Kalau nak walk-in, alamatnya disini:
  • No 14, Jalan Bunga Tanjung 2/16, Seksyen 2, Shah Alam, Selangor
  • No 12, Jalan Balapan 13/32, Seksyen 13, Shah Alam, Selangor

Singgah, layari dan Follow kami di akaun-akaun ini! Promosi-promosi sticker kami tidak kurang hebat sambutannya disini:

🌸Facebook @Flexisprint

🌸Instagram @flexisprint

Kongsi Pandangan & Pendapat Anda

Recent Posts

Blog Category

Menu
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0