fbpx

Nak Tempah Sticker Kuih Raya

Pasti para usahawan kuih rasa tak sabar nak tempah sticker kuih raya 2021 kan? Mana tak nya, saya tahu yang ramai orang di luar sana nak tambah income untuk beraya sakan tahun ini. Penjual kuih raya pasti akan meningkat bak cendawan tumbuh lepas hujan.

Apa yang membuat produk kita laku keras dan lain daripada orang lain ? Rasa ? Tapi orang puasa masa shopping .Rupa paras kuih ? Iya memang faktor yang mempengaruhi pembeli. Tapi andaikata balang kuih kita menarik tertarik ianya memang dabomm. Maka ianya sangat membantu perniagaan kita. Di FLEXISPRINT kami sangat memahami keperluan para usahawan kuih raya.

3 Tips Bila Nak Tempah Sticker Kuih Raya

1. Kenal Pasti Saiz Botol Atau Balang Yang Kita Nak Gunakan.

Perkara ini penting sebab kalau kita salah tempah saiz sticker ianya akan mencacatkan rupa paras produk kita nanti. Ini perkara yang kita paling nak elakkan. Kita kena ukur ruang itu menggunakan pembaris atau pita ukur ( tali tape ) dan suka saya nak ingatkan pengiraan skala bermula dengan nombor 0, bukannya pada hujung pembaris. Jangan salah ya…

2. Bila Nak Tempah Sticker Kuih Raya 2021 Pemilihan Material Sticker Perlu Betul

Kedai printing ada banyak jenis material sticker. Bagi makanan yang berminyak seperti kerepek seeloknya menggunakan sticker material PVC dan gloss laminate. Kenapa saya lebih sebut gloss dan bukannya matte laminate?

Gloss ini berkilat dan menarik perhatian mata lebih cepat (eye catchy). Untuk kuih muih kering anda boleh sahaja menempah sticker material mirrorcoat yang pasti jauh lebih murah.

3. Pemilihan Design Sticker Kuih Raya

Berita baik untuk para usahawan kuih raya, FLEXISPRINT telah menyediakan lebih dari 100 design sticker readymade. Kita tinggal pilih sahaja template yang bersesuaian dengan produk kuih yang dijual.

Jika jual kuih makmur color putih susu janganlah pilih design sticker pun putih susu.

Design yang terlalu blend dengan produk menjadikan ianya tidak menarik. Kena ingat di bulan puasa pelanggan shopping bukan sahaja kerana rasa namun rupa menjadi pilihan utama.

Dengar cerita FLEXISPRINT sekarang ni tengah buat promosi untuk produk sticker kuih raya ni. Jom dapatkan promosi hebat dari mereka!

Semoga artikel ini dapat membantu menyelesaikan masalah anda.
Terima kasih kerana sudah meluangkan masa untuk membaca artikel ini.

Jadi, dimana hendak saya bertanyakan soalan lebih lanjut? Atau berhubung dengan FLEXISPRINT?

Anda boleh klik buton di bawah untuk berhubung dengan Team Sales FLEXISPRINT ⇓

Tempahan boleh di pos dan warga sekitar Shah Alam juga boleh self pickup di Flexisprint Seksyen 2 dan Seksyen 13 Shah Alam. Anda boleh semak harga di button ini.

Waktu operasi (PKPB) masih sama seperti hari biasa iaitu 9.30 pagi hingga 6.30 petang jika mahu walk-in. Kami juga komited dalam usaha sama-sama mengekang wabak pandemik Covid-19, jadi kedai Online kami juga beroperasi 24 jam di Flexisprint.my.

Kalau nak walk-in, alamatnya disini:
  • No 14, Jalan Bunga Tanjung 2/16, Seksyen 2, Shah Alam, Selangor
  • No 12, Jalan Balapan 13/32, Seksyen 13, Shah Alam, Selangor

Singgah, layari dan Follow kami di akaun-akaun ini! Promosi-promosi sticker kami tidak kurang hebat sambutannya disini:

🌸Facebook @Flexisprint

🌸Instagram @flexisprint

Kongsi Pandangan & Pendapat Anda

Recent Posts

Blog Category

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0