fbpx

Pengiklanan sesuatu produk bukan sahaja dilakukan di media sosial, tetapi boleh dibuat secara meluas. Sticker iklan tampal pada kereta adalah cara pemasaran termudah yang tidak perlu mengeluarkan kos yang banyak. Oleh hal yang demikian, terdapat sebuah kedai printing yang menawarkan sticker iklan ini untuk usahawan di luar sana yang ingin mengurangkan kos pemasaran.

Sememangnya dalam sesebuah perniagaan, usahawan perlulah bijak dalam mengatur strategi. Dengan adanya strategi yang efektif, perniagaan akan lebih berkembang dan produk dikenali ramai. Jom ikuti kupasan lebih lanjut untuk ketahui tentang sticker iklan ini.

Jenis Material Sticker Iklan | Sticker Iklan Tampal pada Kereta

Sticker iklan sudah pastinya diperbuat daripada material yang tahan lasak kerana akan digunakan sebagai pengiklanan di serata tempat, khususnya pada kereta yang sememangnya terdedah kepada air dan cahaya matahari. Oleh itu, terdapat beberapa jenis material yang digunakan bagi sticker iklan ini agar tahan lama.

Sticker iklan atau sticker advertising terdapat dalam pelbagai jenis material yang sering digunakan, iaitu pvc white, transparent outdoor, one way vision, oracle sticker, static clingy/decal sticker. Material yang sesuai bagi sticker iklan tampal pada kereta adalah daripada jenis pvc white. Manakala untuk cermin kereta pula, disarankan untuk menggunakan decal sticker.

Sticker Iklan Tampal pada Kereta
PVC White
Sticker Iklan Tampal pada Kereta
Decal Sticker
Transparent Sticker

Lebih banyak lagi pilihan bagi sticker advertising yang boleh anda terokai di sini. Nak hasilkan sticker dengan finishing yang menarik, boleh sahaja tambahkan gloss atau matte laminate. Sekiranya anda berminat untuk menempah sticker advertising, tekan pautan ini untuk membuat tempahan dengan segera.

Cara Tampal Sticker Tanpa Gelembung | Sticker Iklan Tampal pada Kereta

Leceh betul kalau sticker yang telah ditampal menghasilkan bubble/gelembung. Jadi, ada beberapa tips yang perlu anda ikuti sebagai panduan iaitu:

  1. Mula-mula, ukur badan kereta dan potong sticker mengikut kesesuaian badan kereta.
  2. Kemudian, bersihkan permukaan badan kereta yang ingin ditampal dengan sticker daripada sebarang kekotoran.
  3. Semburkan air sabun pada permukaan yang sudah dibersihkan dan biarkan seketika.
  4. Lekatkan sticker pada permukaan yang telah disembur air sabun.
  5. Ratakan sticker dengan menggunakan felt edge squeegee yang telah dilapikkan dengan kain bagi membuang bubble/gelembung. Kain digunakan untuk mengelakkan sticker daripada tercalar atau terkoyak.

Tonton video di bawah untuk penerangan yang lebih jelas.

Buat Tempahan Sticker Iklan Tampal pada Kereta di FLEXISPRINT!

FLEXISPRINT adalah sebuah kedai percetakan yang bukan sahaja menawarkan servis cetakan, tetapi juga menghasilkan design sticker yang menarik dan terkini untuk usahawan yang buntu dengan pilihan!

FLEXISPRINT ini bukanlah satu kedai percetakan biasa, tetapi ia merupakan kedai yang melakukan aktiviti percetakan dengan menggunakan teknologi yang canggih bagi menghasilkan kualiti cetakan yang terbaik!

Tahukah anda bahawa FLEXISPRINT ini juga menubuhkan KadLestari khas untuk bakal raja sehari bagi menghasilkan kad undangan perkahwinan? Banyak lagi servis yang ditawarkan kepada anda! Mari buat pesanan di FLEXISPRINT!

Seramai 28 pekerja dan 4 orang pereka cipta mampu memberikan kepuasan kepada anda. Kami sangat mengalu-alukan kedatangan anda ke kedai kami!

Ada Servis Apa di FLEXISPRINT?

Apa yang ada di FLEXISPRINT selain sticker iklan tampal pada kereta? Di FLEXISPRINT, kami membuat pelbagai cetakan termasuk cenderahati, sampul duit raya, bunting, banner, dan sebagainya yang sesuai digunakan oleh usahawan.

Bagi usahawan yang ingin mengembangkan perniagaannya, boleh buat tempahan di FLEXISPRINT di sini atau datang sahaja ke lokasi kami.

Jom Datang ke Lokasi Kami | Sticker Iklan Tampal pada Kereta

Kami mempunyai dua cawangan di Shah Alam, iaitu di Seksyen 13 dan Seksyen 2. Mari ikuti alamat di dua cawangan kami seperti berikut:

FLEXISPRINT SEKSYEN 13

12, Jalan Balapan 13/32, Tadisma Business Park, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia, 40100 Shah Alam

Tel : +60378029099
E-mel : [email protected]

https://g.co/kgs/63RYZm
Web : www.flexisprint.my

Anda boleh menggunakan aplikasi Waze untuk ke FLEXISPRINT Seksyen 13:
https://waze.com/ul/hw281wf0e5

FLEXISPRINT SEKSYEN 2

14, Jalan Bunga Tanjung 2/16, Seksyen 2, 40000 Shah Alam, Selangor

Tel : +60378029099
E-mel : [email protected]

https://goo.gl/maps/n2FaK5fTXU82
Web : www.flexisprint.my

Anda boleh menggunakan aplikasi Waze untuk ke FLEXISPRINT Seksyen 2:
https://waze.com/ul/hw281mzh31

Jika anda berada jauh daripada Shah Alam, anda boleh membuat pesanan secara dalam talian melalui pautan ini, dan akan dilayan oleh team sales kami.

Testimoni

Anda masih ragu-ragu untuk membuat tempahan? Mari tonton video testimoni di bawah:

Tempah cepat, dapat cepat! Buat pesanan segera di sini atau boleh hubungi kami di talian 0378029099. Anda juga boleh layari laman Facebook kami bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut.

Kongsi Pandangan & Pendapat Anda
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0