fbpx

Penggunaan sticker adalah salah satu strategi pemasaran yang lebih efektif bagi sesebuah perniagaan, khususnya bagi perniagaan baru. Oleh itu, bagi usahawan yang baru memulakan perniagaan, boleh tempah sticker dengan reka bentuk yang lebih menarik dari kedai printing sticker murah.

Nak tahu tentang kepentingan menggunakan sticker serta jenis-jenis sticker untuk pemasaran produk? Mari ikuti kupasan lebih lanjut bersama kami.

Kenapa Sticker Penting dalam Perniagaan?

1. Memperkenalkan/Mengembangkan Perniagaan

Penggunaan sticker yang bersesuaian dapat menarik minat dan perhatian pelanggan, sekali gus memperkenalkan jenama dan perniagaan kepada orang ramai. Hal ini dikatakan demikian kerana, kebanyakan usahawan mempromosikan perniagaannya secara dalam talian.

Sekiranya sticker produk tersebut mempunyai design yang cantik dan sedap mata memandang, sudah pastinya pelanggan akan teringat-ingat tentang produk anda.

2. Meningkatkan Kreativiti | Kedai Printing Sticker Murah

Sebagai seorang usahawan yang menginginkan produknya terkenal dan mendapat perhatian pelanggan, usahawan perlulah kreatif dalam memasarkan produk. Justeru, penggunaan sticker yang mempunyai corak, warna, dan reka bentuk yang menarik memainkan peranan yang penting dalam menarik minat pelanggan.

Sekiranya pelanggan yang anda fokuskan adalah dalam kalangan orang muda, sticker anda perlulah lebih aesthetic dan mengikut trend semasa.

3. Pemasaran Kos Efektif/Cost-Effective Marketing

Penggunaan sticker adalah salah satu kaedah pemasaran yang berkesan kerana hanya memerlukan modal yang sedikit, tetapi mampu mempengaruhi ramai pelanggan untuk membeli produk.

Kedai Printing Sticker Murah

4. Menarik Pelanggan dengan Cara yang Lebih Seronok | Kedai Printing Sticker Murah

Anda pernah dapat sticker sewaktu kecil dahulu? Kebiasaannya, kalau kita berjaya menjawab soalan atau buat kerja dengan baik, pasti cikgu akan lekatkan sticker pada buku ataupun beri kepada kita. Justeru, penggunaan sticker dalam pemasaran adalah satu perkara yang kreatif dan menyeronokkan.

Hal ini dikatakan demikian kerana, penggunaan sticker secara tidak langsung dapat menggamit kenangan dan memori sewaktu kecil. Sekali gus memberikan peluang kepada anda untuk menarik pelanggan dengan mudah.

Kedai Printing Sticker Murah

5. Kaedah Pemasaran yang Murah untuk Pengiklanan Secara Berulang

Sesuatu produk itu terkenal disebabkan adanya iklan secara berulangan dan berterusan. Namun, satu iklan untuk produk memerlukan kos yang tinggi. Oleh itu, bagi usahawan yang baru memulakan perniagaan, anda perlulah bijak dalam meminimumkan kos untuk memasarkan produk agar tidak mengalami kerugian.

Justeru, sticker adalah salah satu taktik pengiklanan yang terbaik dan berkesan serta lebih murah untuk sesebuah perniagaan yang baru, kecil, dan sederhana. Tambahan pula, sticker didatangkan dalam bentuk yang kecil dan ia sesuai untuk membuat tempahan dengan banyak.

Jenis Sticker yang Terbaik di Kedai Printing Sticker Murah

Terdapat dua jenis sticker yang FLEXISPRINT tawarkan, iaitu sticker label dan sticker advertising.

1. Sticker Label

Sticker label terbahagi kepada 3 jenis material yang digunakan, iaitu mirrorcoat (tidak kalis air), pp white (kalis air), dan transparent (kalis air). Saiz minimum untuk sticker ialah 2×2 cm. Saiz maksimum untuk sticker pula, ialah 31×46 cm. Anda boleh memilih pelbagai jenis design untuk sticker, tidak kira bentuk petak, bulat, bintang, mahupun bentuk jam tangan.

Anda juga boleh tambahkan finishing laminate gloss untuk dapatkan hasil sticker yang lebih berkilat. Atau, pilih matte untuk hasilkan warna mati dan akan menjadikan permukaan sticker kesat.

Tekan pautan ini untuk pilih sticker label dan kegunaannya.

Kedai Printing Sticker Murah

2. Sticker Advertising di Kedai Printing Sticker Murah

Uniknya sticker advertising ini, ia boleh ditampal secara indoor dan outdoor. Sticker ini terdapat dalam pelbagai jenis, iaitu pvc white, transparent outdoor, one way vision, oracle sticker, dan static clingy @ decal sticker.

Sekiranya anda ingin mengiklankan produk anda secara kreatif, anda boleh gunakan sticker advertising jenis pvc white dan tampalkan pada badan kereta. Manakala, untuk jenis decal sticker, anda boleh tampalkannya di cermin.

Nak tampal iklan pada dinding? Anda boleh menggunakan pvc sticker atau oracle decal.

Nak tahu lebih lanjut jenis sticker advertising serta kegunaannya? Tekan pautan ini supaya kami dapat bantu anda.

Kenapa Perlu Pilih FLEXISPRINT?

Sebelum munculnya nama FLEXISPRINT ini, kami dikenali sebagai Papyrus Service dan hanyalah sebuah gerai fotostat dan percetakan. Kini, kami sudah 18 tahun lamanya dalam industri cetakan semenjak tahun 2004.

Kemajuan dan kecanggihan teknologi percetakan mendorong kami untuk sama maju. Maka, terciptalah sebuah nama baharu bagi Papyrus Service sebagai FLEXISPRINT. Ekoran daripada kemajuan ini, kami menubuhkan KadLestari yang merupakan kad undangan perkahwinan. KadLestari ini semakin mendapat nama di hati pelanggan termasuk selebriti.

Antara selebriti yang pernah menempah servis KadLestari daripada kami untuk kad undangan perkahwinannya ialah Efira Loy.

Anda nak tempah sticker dengan harga yang berpatutan? Segeralah membuat tempahan di FLEXISPRINT! Kami bukan sahaja menawarkan printing sticker yang murah, malahan design yang kami hasilkan juga sangat menarik dan up-to-date!

Apa Servis Cetakan yang Ditawarkan di Kedai Printing Sticker Murah Ini?

Setiap cetakan yang dilakukan adalah dengan menggunakan teknologi cetakan yang canggih dan terkini, kami dapat membuat cetakan yang berkualiti dan dicetak atas material yang bermutu seperti mirrorcoat, synthetic pp white sticker, dan synthetic transparent sticker untuk menghasilkan sticker terbaik.

Segala reka bentuk dan corak yang up-to-date, anda boleh dapatkan di kedai printing sticker murah di sini.

Siapa yang Memerlukan Sticker?

Penggunaan sticker dalam perniagaan adalah salah satu strategi pemasaran yang paling efektif dengan kos yang lebih rendah dan lebih sesuai untuk peniaga yang baru memulakan perniagaan. Hal ini sinonim dengan objektif utama kami, iaitu membantu usahawan mempertingkatkan perniagaan dengan menggunakan kaedah cetakan seperti sticker label mahupun sticker advertising.

Semua jenis perniagaan sesuai mengiklankan produk menggunakan sticker. Untuk permulaan, anda disarankan untuk menempah sticker serendah 1 – 50 pcs terlebih dahulu. Manakala, bagi perniagaan yang sudah berkembang dan yang sering kali menempah sticker dengan kami, boleh buat tempahan sticker sebanyak 500 – 5000 pcs. Hal ini dikatakan demikian kerana, lebih banyak sticker yang ditempah, lebih murah harganya berbanding tempahan sebanyak 100 pcs.

Di Mana Kedai Printing Sticker Murah Berada?

Kami mempunyai dua cawangan di Shah Alam, iaitu di Seksyen 13 dan Seksyen 2. Mari ikuti alamat di dua cawangan kami seperti berikut:

FLEXISPRINT SEKSYEN 13

12, Jalan Balapan 13/32, Tadisma Business Park, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia, 40100 Shah Alam

Tel: +603 5523 9119
E-mel: [email protected]

https://g.co/kgs/63RYZm
Web: www.flexisprint.my

Anda juga boleh menggunakan aplikasi Waze di sini untuk ke FLEXISPRINT Seksyen 13.

FLEXISPRINT SEKSYEN 2

14, Jalan Bunga Tanjung 2/16, Seksyen 2, 40000 Shah Alam, Selangor

Tel: +603 5510 2290
E-mel: [email protected]

https://goo.gl/maps/n2FaK5fTXU82
Web: www.flexisprint.my

Anda juga boleh menggunakan aplikasi Waze di sini untuk ke FLEXISPRINT Seksyen 2.

Boleh Membuat Pesanan Secara dalam Talian?

Sekiranya anda berminat untuk membuat tempahan, tetapi jauh daripada lokasi kami, anda boleh membuat pesanan secara dalam talian bersama team sales kami melalui pautan ini.

Testimoni Kedai Printing Sticker Murah

Anda masih ragu-ragu untuk membuat tempahan? Jom tengok video testimoni di bawah:

Tempah cepat, dapat cepat! Buat pesanan segera di sini atau boleh hubungi kami di talian 03-5523 9119/03-55102290. Anda juga boleh layari laman Facebook kedai printing sticker murah bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut.

Kongsi Pandangan & Pendapat Anda
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0